Lek- en Geurdetectie

Lekdetectie

Een waterlek kan voor aanzienlijke schade aan uw huis zorgen, om nog maar te zwijgen over de financiële impact ervan. Wij sporen met de nieuwste technieken en apparatuur snel en efficient de oorzaak op. Het aanduiden van de juiste plaats bespaart u het onnodige breekwerk en hoogoplopende reparatiekosten die hiermee gepaard gaan . Voor het opsporen van lekken maken we gebruik van vochtmeters, akoestische test(aquaphon), endoscopie (Olympus Iplex), thermografie (flir B335) & rioolcamera 360° (wohler)

Na diagnose kunt u, indien u dit wenst, een professioneel rapport met haarscherpe beelden (foto/video/infrarood) krijgen . Dit kan u toevoegen aan het schadedossier bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wist u trouwens dat ?

  • Een lekkende kraan 4 liter water per uur of 35 kubieke meter per jaar verbruikt?
  • Een dun waterstraaltje goed is voor 16 liter per uur of 140 kubieke meter water per jaar?
  • Door een slecht werkende doorspoelbak van het toilet u 25 liter per uur of 219 kubieke meter water per jaar verliest?
  • Een waterstraal jaagt al gauw 63 liter water per uur door de leiding of 552 kubieke meter per jaar?
  • Vermenigvuldig deze volumes aan verspild water met de prijs per kubieke meter en u zal merken dat de rekening snel enkele honderden euro kan bedragen.

Geurdetectie

Niets zo vervelend als een rioolgeur in uw huis of zaak. Door het inzetten van een specifieke rookgenerator in de afvoerleidingen sporen wij de oorzaak doeltreffend en zonder breekwerk voor u op. De rook volgt namelijk dezelfde weg als de geur. Door de opening waar de geur binnenkomt zal ook de rook binnenkomen en een zichtbaar effect geven.

De rooktest kan eveneens ingezet worden bij :

  • controle van aansluiting van leidingen,
  • dichtheid van lucht, ventilatiekanalen & schoorstenen (schouwen)